U SARAJEVU… TANZELARIJA…

U SARAJEVU… TANZELARIJA…

Udruženje Tanzelarija – organizacija za afirmaciju savremenog plesa, organizovala je još jedan u nizu svojih projekata, ovog puta u saradnji s Pozorištem mladih Sarajevo.

Sarajevo Winter Dance Work shop prvi put je održan u Sarajevu za decu i odrasle koji već imaju iskustvo iz klasičnog baleta ili drugih plesnih tehnika (učenici baletskih škola, plesnih klubova i slično).

Cilj je sticanje novih iskustava u plesnim pravcima kao i njihovo usavršavanje.

Radionice su se održavale po grupama u zavisnosti od uzrasta u periodu od 10.01. do 16.01. 2018. godine u prostorijama KUD Proleter iz sledećih kategorija:

Klasični balet – predavač Claudia Sovre (Slovenija),

Savremeni ples – predavač Jana Milenković (Srbija),

Jazz dance theatre – predavač Luka Živković (Srbija).

Sarajevo Winter Dance Workshop je kreiran po ugledu na radionice kakve se održavaju u svetskim metropolama tokom zimskih i letnih praznika. Cilj je da se u Bosnu i Hercegovinu dovedu poznati svetski pedagozi iz različitih oblasti plesa, kako bi plesači i budući plesači imali mogućnost za sticanje novih znanja i mogućnost uvida u nove plesne tehnike.

Ovogodišnji Winter Dance workshop pružio je deci i ostalim polaznicima dodatno usavršavnje,  njegov uspeh osnažio je nameru da ovaj vid dodatnog obrazovanja postane stalna praksa.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *