NUREJEV FONDACIJA U IUI

NUREJEV FONDACIJA U IUI

U Institutu za umetničku igru održaće se desetodnevni seminar od 28. marta do 9. aprila, u okviru teme posvećene Ishrana, hidratacija i plesna terapija profesionalnih igrača.
Predavanja i radionice će se odvijati na sledeći način: prva tri dana posvećena su optimalnoj ishrani i hidrataciji, bila bi uvod u mikro i makro nutrijente, energetske zahteve i potrebe za kalorijama. Objašnjenja će pratiti predlozi odgovarajućih recepeta i njihovo uklapanje u raspored časova, vežbi i njihova primena.
Naglasak će biti na značaju pravilne ishrane kao i posledicama u koliko se ona ne poštuju.

image001
PLESNA TERAPIJA
Drugi deo u trajanju od sedam dana biće posvećen multidisciplinarnim mogućnostima za smanjivanje rizika povreda, njihovoj prevenciji i rehabilitaciji.
Pažnja će biti posvećena i značaju psihološkog aspekta povreda i suočavanju sa strepnjom i nesigurnošću za povratak na scenu posle povrede.
Ovu oblast pratiće konkretne vežbe i kondicioni treninzi značajni za uklapanje u dnevne obaveze igrača.

34

Rad radionice je usmeren ka studentima, profesionalnim igračima i pedagaozima igre i biće ilustrovan pratećim štampanim materijalom.
Seminarom će rukovoditi Erin Sanchez sa Laban Konzervatorijuma za muziku i ples iz Londona i predstavnik Fondacije Nurejev (Švajcarska).
Zainteresovani se mogu prijaviti na telefon 011 41 40 420 i 063 714 42 01.
Cena seminara je 2000 dinara za đake i 4000 dinara za pedgoge i profesore.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *