ALEKSANDAR ILIĆ PREDSTAVNIK NA FESTIVALU U TORONTU

ALEKSANDAR ILIĆ PREDSTAVNIK NA FESTIVALU U TORONTU

Predsednik udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije Aleksandar Ilić na poziv umetničkog direktora Ibrahimof Iltera je predstavnik iz Srbije na ovogodišnjem V internacionalnom plesnom festivalu Fall for Dance North koji se održava od 3. do 6. oktobra ove godine u Torontu (Kanada).

Tokom pet godina postojanja ovog festivala publici je predstavljeno 44 plesne kompanije sa učešćem 348 igrača i 177 muzičara, od čega je premijerno izvedeno 9 originalnih produkcija u okviru festivala. Ove godine publici će biti predstavljeno 24 odabrane produkcije iz Kanade, Evrope i sa Novog Zelanda.

I ovogodišnji peti festival je okupio najznačajnije producenate i umetničke direktore festivala, koreografe, igrače, predstavnike plesnih akademija i stručnjake iz oblasti umetničke igre širom sveta.

83ef05_2357b9d0eed546e38c217cf618b255af~mv2

Aleksandar Ilić u okviru okruglog stola na temu visokoškolskog obrazovanja u oblasti umetničke igre predstaviće Institut za umetničku igru prvi i jedini akreditovani studijski program u Srbiji, a u odabiru programa za 29. BELEF festival, razmotriće mogućnosti gostovanja dve plesne kompanije koje je selektovao na festivalu u Torontu.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *