KONCERT ŠKOLE IGRE AŠHEN ATALJANC

KONCERT ŠKOLE IGRE AŠHEN ATALJANC

Godišnji koncert polaznika Škole igre Ašhen Ataljanc, održan je u ponedeljak, 30. marta na sceni Pozorišta na Terazijama, s početkom u 18:30 časova.
Sto polaznika škole (koju je osnovala čuvena balerina Ašhen Ataljanc), I, II i III razreda osnovne škole, pripremne grupe uzrasta četiri do deset godina, polaznici rekreativnih grupa i gosti učenici Baletske škole u Novom Sadu, izveli su program podeljen na dva dela.
Prvi deo je bio javni čas, drugi baletsko dramska predstava za decu Legenda o tebi (dramatizacija i režija Dara De Luka; koreografija Ašhen Ataljanc; Milica Ilić; mr Aleksandar Ilić; scenografija Danilo Nađ).
Polaznici škole predstavili su publici ono što su naučili od vrhunskih predavača u različitim oblastima igre: klasičan balet i svi vidovi savremene umetničke igre.
Ašhen Ataljanc je na osnovu svog velikog iskustva stečenog na prestižnim svetskim scenama pokrenula školu igre u kojoj se ne uči iz knjiga već se znanje iskusnih pedagoga prenosi s kolena na koleno, po njenoj oceni jedini pravi način na koji se formiraju novi vrhunski igrači.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *