OFORMLJEN ŽIRI NAGRADE TERPSIHORA ZA 2023. GODINU

OFORMLJEN ŽIRI NAGRADE TERPSIHORA ZA 2023. GODINU

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije saopštilo je imena tročlanog stručnog žirija, koji će odlučivati o laureatu za prestižnu nagradu Terpsihora u 2023. godini iz oblasti umetničke igre (klasičan balet, savremena igra, narodna igra), a koja se tradicionalno dodeljuje svakog 29. aprila na Svetski dan igre u Muzeju narodnog pozorišta, saopštio je predsednik udruženja Aleksandar Ilić.

U sastavu žirija delovaće predstavnici iz sve tri oblasti umetničke igre: Milica Bijelić primabalerina i balet majstor, Miona Petrović savremena igračica i koreografkinja i Miloš Vulović prvi solista Ansambla “Kolo”, umetnički direktor i koreograf KUD Oplenac.

Nagrada i Specijalna pohvala Terpsihora osnovana je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a do sada je dodeljene najuspešnijim poslenicima iz oblasti umetničke igre primabalerini Ani Pavlović, prvaku baleta i koreografu Konstantinu Kostjukovu, primabalerini Bojani Žegarac, prvaku baleta Milanu Rusu, pedagoškinji klasičnog baleta Miri Nešić, koreografu Đorđu Makareviću, prvaku baleta Jovanu Veselinoviću, Anasamblu Baletu Narodnog pozorišta, prvaku baleta i koreografu Igoru Pastoru, solistkinji baleta i pedagoškinji Olgi Olćan Miljević i Ani Ignjatović Zagorac pedagošnji savremene igre i članici Bitef Dance kompanije.

 

 

Naredne 2023. godine jubilarno će biti dodeljena dvanaesti put.

 

 

 

Fotografija Nemanja Maraš.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *