IGRA S MITOM IZVEDENA U ŠIBENIKU

IGRA S MITOM IZVEDENA U ŠIBENIKU

U okviru XI Šibenskog plesnog festivala 29. jula na Tvrđavi Barone u Šibeniku je izvedena plesna predstava „Igra s mitom“ u koreografiji Prof. Aleksandra Ilića.

 

 „U ovoj je predstavi mnogo simbolike koju nije teško iščitati. Iako se ne bavim političkim teatrom ni rodnim stvarima, ovo jest jedna ženska priča. Četiri snažne plesačice zapravo govore da svet ne pripada samo muškarcima, nego da upravo one vladaju njim“, rekao je Prof. Aleksandar Ilić.

Njegovu koreografsku viziju izvele su Katarina Ilijašević, Natalija Trifunović, Jovana Grujić i Katarina Bućić.

Publiku ŠDF-a Prof. Ilić je oduševio ne samo svojom koreografijom, nego i dodatnim scenskim elementima.

„Kostim i svetlo su dodatni izvođači na sceni. Moje predstave su dosta spore i mračne. Volim igru sa senkama. I ovde, u oskudnom svetlosnom parku, uspeli smo stvoriti željenu mistiku. Moj koreografski potpis prepoznatljiv je i po izazivanju igrača na telesne reflekse na sceni. Želim da s pozornice odjekne i njihov govor i zvuk tela“, objasnio je Ilić.

Kostim potpisuju Katarina Radošević Galić i Snežana Arnautović Stjepanović, a adaptaciju glazbe Georg Draušnik. Predstavu je pripremio Ognjen Vučinić.

Više o predstavu pogledajte ovde: https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/sibenik/kultura/ostalo/ples-s-mitom-na-tvrdavi-barone-misticna-koreografija-umjetnika-iz-beograda-odusevila-sibensku-publiku-1212381

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *