OFORMLJEN ŽIRI NAGRADE I SPECIJALNE POHVALE TERPSIHORA 2017

OFORMLJEN ŽIRI NAGRADE I SPECIJALNE POHVALE TERPSIHORA 2017

Predsedništvo Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije imenovalo je tročlani žiri za dodelu Nagrade i Specijalne pohvale iz oblasti umetničke igre Terpsihora 2017.

U sastavu žirija nalaze se Jasna Paunović solistkinja Baleta Narodnog pozorišta, Nikita Milivojević reditelj i Aleksandar Nikolić reditelj.

Jasna PaunovicNikita MilivojevicAleksandar Nikolic

Nagrada i Specijalna pohvala Terpsihora se dodeljuju za postignute rezultate na polju umetničke igre igračima, pedagozima, koreografima i teoretičarima igre koji su poreklom iz Srbije, kao i institucijama koje doprinose rezultatima umetničke igre u Srbiji.

Žiri će svoju odluku o Terpsihori 2017. saopštiti na Svetski dan igre 29. aprila 2017. godine u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, saopštilo je Udruženje profesionalnih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije.

Terpsihora za 2016. godinu posthumno je dodeljena Mirjani Nešić, dugogodišnjem pedagogu klasičnog baleta Baletske škole “Lujo Davičo” u Beogradu.

Specijalna Pohvala dodeljena je Festivalu koreografskih minijatura u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije iz Beograda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *