VEČE BALETA I MODE

VEČE BALETA I MODE

Veče baleta i mode autorke Drine Pešić održava se od 2011. godine na sceni Raša Plaović s ciljem da se umetnička igra popularizuje na drugačiji način.
Ove godine 21.novembra 2014 s početkom u 20:30 časova na istoj sceni biće organizovano Veče baleta i mode.

Gosti večeri su Lena Bogdanović glumica, Tanja Petrović karatiskinja, Ivana Vučićević glavna i odgovorna urednica televizije Studio B, Suzana Šuvaković operska pevačica, Nenad Radujević vlasnik modne agencije Klik.
Gosti s kojima će se razgovarati na sceni nisu uopšte iz sveta igre ali uverićemo vas da je pokret deo i drugih profesija i da je život igra, otkrićemo koliko je je pokret važan za glumu, o zastupljenosti baletske umetnosti u medijima, o povezanosti igre i operskog pevanja.
U bloku koji je posvecen modi razgovaraćeo o nedavno završenom Fashion Weeku, o povezanosti, trendu da se modeli prikazuju kroz baletski performans, govoriće se o igri u neverbalnom teatru Mimart.
Na Večeri baleta i mode biće izvedena numera Plesnog teatar Gospodje iz predstave Gospodje u koreografiji Aleksandra Ilića koji će najaviti svoje gostovanje sa istom predstavom u Sava centru, Karmen u izvođenju balerine Narodnog pozorišta Jovanke Zarić i duet iz popularnog baleta Ko to tamo peva, koji će u decembru proslaviti jubilej deset godina od premijernog izvođenja sa solistima beogradskog baleta, izvođenje latino igrača mladog koreografa Mirka Kneževića, i predstavljane mladih kreatora modne agencije Klik i nove kolekcije kreatorke Milene Radović.
Program osmislila i vodi balerina Drina Pešić.
Ulaz slobodan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *