ALEKSANDAR ILIĆ DOBITNIK VIŠNJIĆEVE NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO

ALEKSANDAR ILIĆ DOBITNIK VIŠNJIĆEVE NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO

Solista baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandar Ilić ovogodišnji je laureat Višnjićeve nagrade za životno delo, koju dodeljuje Kulturno – obrazovni centar Šid.
U obrazloženju komisije, sastavljene od svih dosadašnjih dobitnika ove nagrade, a koju čine 19 najistaknutijih radnika iz kulturnog života opštine Šid, navedeno je da ovo priznanje „treba da kruniše bogatu i plodnu umetničku karijeru Aleksandra Ilića“.
Veoma smo ponosni što Šid ima pojedinca kao što je Aleksandar Ilić, koji je svojim izuzetnim kulturnim stvaralaštvom podsetio i domaću i svetsku kulturnu scenu na ime grada iz kog dolazi. Višnjićevi dani su najprigodnija prilika za slavu svih Višnjićevih sledbenika, ljudi koji daju maksimum u umetničkom radu i stvaranju, koji podižu glas, bude svest i pozivaju na kulturno prosvetljenje, a u čiji niz se ove godine uvrstio i Aleksandar Ilić – piše u saopštenju Kulturno – obrazovnog centra Šid.
Višnjićeva nagrada za životno delo dodeljuje se „istaknutim pojedincima čiji se rad u kulturi izdiže nad prosečnim i podiže umetničke vrednosti sve više i više“.
Nagrada za životno delo uručena je u nedelju 2. novembra 2014. godine na svečanoj akademiji u Kulturno-obrazovnom centru Šid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *