Balet da li se to jede?

Promocija knjige Balet da li se to jede? biće održana u sredu, 15. oktobra 2014. godine u 18 sati u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu ulica Dositejeva 2, pre predstave »Labudovo jezero«.

O knjizi će govoriti dr Vesna Krčmar, profesor književnosti na Akademiji umetnosti u Beogradu i Novom Sadu, mr Aleksandar Ilić, baletski umetnik i koreograf, Dragan Stevović, direktor Muzeja i autorka romana Gabriela Teglaši Velimirović balerina Srpskog Narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Ova knjiga neobičnog naslova, objavljena je u dva izdanja: ćirilično, 2006. godine u izdanju Srpskog narodnog pozorišta i latinično 2007. godine u izdanju Udruženja baletskih umetnika Vojvodine. Pisana je pitkim jezikom, drugačija je od mnogih do sada ispisanih knjiga o baletu, zanimljiva je po svom sadržaju mnogima koji o baletu malo znaju i daje odgovore na mnoga često postavljana pitanja baletskim umetnicima. Do sada je prezentovana dvadeset tri puta u zemlji i inostranstvu, a sada, prvi put i u Beogradu.

Ulaz besplatan.

www.ballet-gabriella.com