TRI PRINCA U ŽIRIJU NAGRADE TERPSIHORA

TRI PRINCA U ŽIRIJU NAGRADE TERPSIHORA

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije imenovalo je tročlani žiri koji će odlučivati o laureatu za prestižnu nagradu Terpsihora 2021. iz oblasti umetničke igre, a koja se tradicionalno dodeljuje svakog 29. aprila na Svetski dan igre, saopštio je predsednik udruženja Aleksandar Ilić.

U sastavu žirija delovaće predstavnici iz sve tri oblasti umetničke igre: Igor Pastor prvak baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i ovogodišnji laureate nagrade Terpsihora, Cile Mitić diplomirani istoričar i rukovodilac Ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije Venac iz Gračanice i Vladimir Čubrilo igrač, pedagog savremene igre na Institutu za umetničku igru i koreograf.

Sva tri člana žirija su istaknuti predstavnici i višestruko nagrađivani umetnici u polju klasičnog baleta, narodne igre i savremene igre.

Nagrada i Specijalna pohvala Terpsihora osnovana je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a do sada je dodeljene najuspešnijim poslenicima iz oblasti umetničke igre Ani Pavlović, Konstantinu Kostjukovu, Bojani Žegarac, Milanu Rusu, Miri Nešić, Đorđu Makareviću, Jovanu Veselinoviću, Baletu Narodnog pozorišta i Igoru Pastoru.

Naredne 2021. godine jubilarno će biti dodeljena deseti put.

 

Fotografija ©Belkisa Beka Abdulovic.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *