Balkan Dance project Vol. 2

Balkan Dance Project, ovog puta broj 2, pod istim motom i s istom idejom o neophodnosti međuljudske, međunarodne kulturne i umetničke saradnje i izmene iskustva , 8.oktobra u Velikoj sali Madlenianum opere i teatra, prikazao je na koji način ostvaruje svoj modus vivendi.

U dva jednočuna, kamerna plesna dela, Posle soneta (nastalog na osnovu Sonetnog venca, kultnog slovenačkog pesnika Franca Prešerna, po ideji i libretu Teodore Sujić, koreografiji Aleksandra Ilića, Srbija, i Natalije Iwaniec, Poljska) i CUBE Untold (nastalog na ideju, koreografiju i scenografiju Igora Kirova, Makedonija). Stvaraoci i igraču, svako na svoj način potvrđuju opravdanost, neophodnost razumevanja, sticanja iskustva strečenog na uvažavanju razlika i postizanja i emanacije pozitivne energije.

U oba komada igraju isti umetnici: Mojca Majcen (Slovenija), Ema Janković (Hrvatska), Branko Mitrović (Bosna i Hercegovina), Luka Živković i Jakša Filipovac (Srbija).

Balkan Dance Project nastao je na osnovu koprodukcione saradnje Madlenianum opere i teatra iz Srbije i Festivala Velenje Slovenija.