AUDICIJA AKUD “Ivo Lola Ribar”

AUDICIJA AKUD “Ivo Lola Ribar”

Svoj renome AKUD “Ivo Lola Ribar” gradi već 72 godine. Za veliko “Lolino” ime u svetu umetnosti zaslužni su velikani, koji su radili i ponikli u “Loli”, ali pre svega mladi umetnici puni ljubavi, koju ostavljaju na sceni. Širom sveta ta emocija je opčinila publiku. Pariz, Moskva, Peking, Vašington, Minsk, Meksiko siti, Kairo, Atina, Ankara samo su neke od prestonica u kojima je “Lola” nastupala.

Preko 50 koreografskih ostvarenja, desetine profesionalnih folklornih igrača, još više istaknutih muzičara instrumentalista, tematski celovečernji programi – čine “Lolu” vrhunskim amaterskim ansamblom profesionalnih dometa. Danas je čini armija od preko 300 umetnika sa još preko 100 članova u pripremnim ansamblima, koji se školuju za “Lolinu” scenu.
Već tradicionalno AKUD “Ivo Lola Ribar” početkom sezone otvara svoja vrata novim umetnicima. Raspisuje audiciju za prijem novih članova u sve sekcije: Ansambl narodnih igara i pesama, Narodni orkestar, Tamburaški orkestar, Akademski hor, Simfoniju mladih “Lola klasik” i Teatar “Levo”.
AUDICIJA će se održati u nedelju, 25.09.2016. sa početkom od 12 časova u “Lolinom” zdanju u Resavskoj br. 11.
Ove godine početak sezone obeležiće i manifestacija “Dani evropske baštine”. U Velikoj sali “Lolinog” zdanja moći ćemo da čujemo predavanje na temu “LOLA i kulturno nasleđe – LOLA kao kulturno nasleđe” u nedelju 25.09.2016. sa početkom od 19 časova, a na samom kraju pogledamo i mini performans Folklornog ansambla i Narodnog orkestra sa izvodima iz tri tematska programa. Kao prateći program biće predstavljena i mini izložba “LOLINO nasleđe – muzej umetničkog amaterizma“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *