Инспиришите се божанственошћу игре и музике барокне ере

Инспиришите се божанственошћу игре и музике барокне ере

Радионица мајстора барокне игре и чембалисте РИКАРДА БАРОСА у оквиру мајсторских радионица 16. међународног фестивала Ars vivendi clavicembalum – Чембало, жива уметност

Be inspired by divinity in dance and music of the Baroque era. Инспиришите се божанственошћу игре и музике барокне ере

Ове године фокус мајсторских радионица чембала 16. међународног фестивала Ars vivendi clavicembalum – Чембало, жива уметност, је на форми барокних игара, разумевању и адекватној интерпретацији карактеристика плеса, као и изучавању узрочно-последичних односа музике и игре. Посебно се издваја петодневни курс који ће водити стручњак за барокну игру Рикардо Барос, кореограф, предавач за корео-музичке односе на Краљевској музичкој академији и школама за музику Гилдхол и Тринити у Лондону и председник Европског удружења историчара плеса EADH који је одбранио докторат на Универзитету Хала на тему „Плес као дискурс: реторички израз страсти у француском барокном плесу“.

Барос ће водити радионицу за музику и игру за две групе полазника. Једну групу ће чинити чембалисти, као и други музичари који немају искуства у плесу – почетници, а другу групу ће чинити плесачи које ће пратити чембалисти. Полазници ће имати прилику да се представе на завршном концерту који ће се одржати у недељу, 17. новембра у Сали СКЦ-а. Радионице ће се одржавати у периоду од 13. до 17. новембра 2019. године на Факултету музичке умстности у Београду и у Културном центру Београда.

Број студената је ограничен, те је потребно пријавити се на адресу до 10. октобра: ljubica.solunac@kcb.org.rs.

За додатне информације позовите канцеларију музичког програма

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *