Lucid dream/Kontuzija gratis

Višemedijska instalacija i performans Lucid dream/Kontuzija gratis projekat koji je premijerno izveden 7. jula 2015. godine u Velikoj sali SKC-a, u svojoj osnovi objedinjuje izvođenje zasnovano na fuziji dva umetnička izraza: performativnom i muzičkom.
Simbiozom različitih umetničkih izraza u ovom projektu, umetnici teže ostvarivanju novog, originalnog i upečatljivog dela koje kao novostvoreni višemedijski izraz pomera granice u auditivnom i vizuelnom predstavljanju na jedinstven način. Rad dva umetnika na ovom projektu: muzika (Ivica Stjepanović), performans i višemedijske instalacije (dr Snežana Arnautović-Stjepanović), rezultirao je delom koje prevazilazi norme konvencionalnosti i ostvaruje povezanost u savremenom umetničkom izrazu koji kao proizvod svog vremena preispituje realnost u interdisciplinarnom doživljaju i kao takav egzistira multidimenzionalno u scensko-izvođačkom prostoru.

Umetnici se bave preispitivanjem “pomerene” realnosti u kojoj živimo praveći spojeve i razmatrajući kontradiktornosti između tradicionalnog, balkanskog, i hipermodernizma kao aktuelnog stanja svesti.

Autori projekta su Ivica Stjepanović (kompozitor) i Snežana Arnautović-Stjepanović (performans i instalacije). Učesnici projekta su: Snežana Arnautović Stjepanović, Valentina Savić, Nemanja Popović i Nikola Mrkšić – performans, Band Mr. Edge & Papa’s Little Helpers: Ivica Stjepanović (vokal, kontrabas), Marija Mijatović (vokal, perkusije), Ivan Simeunović (violina, vokal), Dragan Božić (harmonika, klavijature), Jovica Šošić (gitara, vokal), Uroš Danilović (bubnjevi, vokal) i Dušan Sarić (klavir).
Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja.