Praznik ljubavi

O projektu Praznik ljubavi premijerno je prikazan 27. septembra 2011. godine na Velikoj sceni Madlenianum Opere i teatra u koprodukciji Madlenianum Opere i teatra i Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije uz finansijsku pomoć Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Balet Praznik ljubavi u režiji, koreografiji i scenografiji Aleksandra Ilića, nastao je na osnovu romana Capsella bursa pastoris Teodore Sujić. Kostimi Ida Ignjatović; аsistent koreografa Ivana Kozomara. Kompozitori: Ivica Stjepanović, aranžman za jevrejsku tradicionalnu pesmu Tumbalalajka, originalna muzika za zid po motivima Damn mad Pierre Bastiena uz asistenciju perkusionistkinje Maje Klisinski, Nevene Glušice za pesmu Jutros u zoru po tekstu Teodore Sujić. Vokali za pesmu Tumbalalajka Maja Klisinski i Marija Mijatović; violončelo za numeru Tumbalalajka Milica Mijatović; muzički saradnik: Ilija Milošević; video produkcija: Ivana Todorović; video montaža Čedomir Radonjić. Igrači: Milica Bezmarević; Tamara Pingović; Olga Olćan; Ivana Kozomara; Ana Ivančević; Milica Jević; Smiljana Stokić; Tijana Šebez; Nina Raca; Miloš Marijan; Milan Rus. Pijanistkinja: Emilija Tairova; Dragana Anđelić Bunjac; vokalni solista Aleksandra Radonjić. Praznik ljubavi ostvario je dve velike turneje u NR Kini (2012; 2014). Na Međunarodnom festivalu mladih u Šangaju (2012) balet je osvojio nagradu za najbolje izvođenje.